A 2007-ben bajnoki címig jutó Kimi Räikkönen a Ferrari “visszautasíthatatlan ajánlatát” elfogadva 2009 végén távozott a Forma-1-ből, két évet ralizott, de 2012-ben a Lotus Renault-val visszatér a sportágba.

A finnt 2007-ben előbb a McLarennél, majd 2010-ben a Ferrarinál váltó Fernando Alonso azt mondja, igazán örül, hogy Räikkönen újra ott lesz a rajtrácson jövőre.

“Nagy örömmel üdvözlöm újra. Nagyszerű versenyző. A mezőny egyik legnagyobb tehetsége, világbajnok, nagyszerű személyiség, öröm lesz vele versenyezni. Nem akarom összehasonlítgatni senkivel, de igazán többet jelent, amikor a rajtnál Kimi Räikkönen ér oda az ember mellé az első kanyarnál, mint ha egy újonc lenne. A bajnokok elleni versenyezés más érzés, nagyobb biztonságot jelent” – mondta Alonso, aki Räikkönen, Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Jenson Button és Sebastian Vettel mellett a rekordszámú, hat bajnok egyike lesz a mezőnyben.

A spanyol honfitársáról, a Toro Rossótól ejtett Jaime Alguersuariról is beszélt, ahogy mindenkit, Alonsót is meglepetésként érte a kirúgás.

“Nincs igazán konkrét véleményem erről. Nem tudom, hogyan működik a Toro Rosso, mennyire voltak elégedettek vagy elégedetlenek a pilótáikkal, de valószínűleg ugyanúgy meglepett ez engem is, mint mindenkit, hogy mindkét pilótát lecserélték hirtelen. Általában kell a csapatoknál valami állandóság, szóval két versenyző lecserélése után a nulláról indulnak, nehezebb a tél a felkészülés szempontjából.”

“De ahogy ez meglepett, ugyanúgy meglepett az is, hogy Sutil nem maradhatott (a Force Indiánál) és mások szintén. Persze megértem, hogy a Toro Rosso a Red Bull utánpótlás-programjának a része és sok fiatal pilótájuk van, a csapatnál pedig csak két hely szabad. Szóval úgy érezték, váltani kell, de nem tudom igazán, hogy mi volt a helyzet.”