Megindultak a találgatások arról, hogy ki lesz a Hispania másik versenyzője jövőre, miután az istálló szerződtette a veterán Pedro de la Rosát. Az olasz Autosprint szerint sokba kerülhet a spanyoloknak, ha de la Rosa mellé szereznek egy új pilótát Vitantonio Liuzzi helyére, ebben az esetben ugyanis ki kell vásárolniuk az olaszt jelenlegi szerződéséből.

Mivel de la Rosa nem hoz magával komolyabb mennyiségű szponzorpénzt, az új spanyol tulajdonos akarta megszerezni, mindenképpen olyan pilótára van szüksége a Hispaniának, aki szponzormilliókat hoz magával. “Liuzzinak hároméves szerződése van, amelyben kivásárlási záradék is szerepel” – írja az Autosprint. “Ha a csapat úgy dönt, hogy elküldi, sok pénzt kell fizetnie.”

Ha Liuzzi marad, akkor Daniel Ricciardótól és a Red Bull pénzétől kell búcsút intenie a Hispaniának, ez mondjuk, lehet, hogy nem az istállón múlik, mert a világbajnok a Caterhammel szeretne együttműködni jövőre. A Hispania üléséért sokan versenyeznek, elképzelhető, hogy csak az utolsó pillanatban születik döntés a felállásról.

“Kevesen tudják, hogy mi lesz jövőre” – ismerte el Ricciardo. “Remélhetőleg Helmut Marko és a többi döntéshozó továbbra is elégedett marad velem, aztán meglátjuk, milyen lehetőségek lesznek 2012-re. Most a mának élek és megpróbálom a maximumot nyújtani ezen a hétvégén.”