Az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone jó ideje próbálkozik már egy New York-i verseny tető alá hozásával, az elmúlt két évben a szomszédos New Jersey-ben igyekezett helyet találni a futamnak, mostanra úgy tűnik, sikerrel.

A Wall Street Journal mai számában arról ír, hogy forrásaik szerint megegyezés született, a jövő hét elején New Jersey állam kormányzója Chris Christie be is jelentheti a Forma-1-es verseny tető alá hozását. A jövő kedden Weehawkenben tartanak majd sajtótájékoztatót.

Úgy tudni, a versenyt 2013 júniusában a Kanadai Nagydíjjal párban tartják majd. A helyszínről egyelőre nem tudni konkrétumot, de igen valószínű hogy a Hudson folyó mentén lesz a pálya, így a túlparti Manhattan felhőkarcolói adják majd a hátteret, Ecclestone többször hangsúlyozta, hogy ez fontos számára.

Forma-1-es nagydíjat utoljára 2007-ben rendeztek az USA-ban Indianapolisban, a száguldó cirkusz jövőre tér vissza az országba, a 2012-es idény végén a texasi Austin mellett felépített Circuit of the Americas pályán tartják majd az Amerikai Nagydíjat.