Ahogy Kobajasi Kamui, úgy Bruno Senna és Vitalij Petrov esetében is bizonytalan még, hogy a pilóták hányadik helyről vághatnak neki a Japán Nagydíjnak. A szabályok szerint a kilencedikről és tizedikről, bár az FIA a nem hivatalos végeredményben a nyolcadik és kilencedik helyen tüntette fel őket, a Lotus Renault GP sajtóanyagában is így szerepelnek. Az biztos, hogy mindkét autó bejutott a top 10-be, pedig Senna a délelőtti szabadedzésen bukott.

“Hajszálon múlt, hogy elkészül-e időre az autó, de a csapat fantasztikus munkával korrigálta a reggeli hibámat” – mondta Senna. “Nem tölthettem annyi időt a pályán ezen a hétvégén, mint szerettem volna, az autó ugyanakkor remekül működött az időmérőn és a stratégiánk is jó helyzetbe hozott minket a holnapi versenyre. Izgalmas futam előtt állunk, imádom ezt a pályát, mindent megteszek annak érdekében, hogy itteni szurkolóimnak legyen minek örülniük.”

Vitalij Petrov a csapat fejlődésének örült. “Elégedett vagyok az eredménnyel” – nyilatkozta Petrov. “Sokkal erősebbek vagyunk, mint két héttel ezelőtt Szingapúrban, ismét bizonyítottuk az R31-esben rejlő potenciált gyors pályákon. Edzésről edzésre jobb lett az autó ezen a hétvégén, stabilabbá vált a gyors kanyarokban és a tapadás is javult. A versenyen sokféle stratégia lesz, örülök, hogy újra harcban lehetek a pontszerző helyekért.”