A Team Lotus és a Virgin Racing nagy reményekkel (és nagy mellénnyel) mutatkozott be tavaly a száguldó cirkuszban. A Hispania néven startolt, ma már csak HRT-ként emlegetett spanyol gárda ezzel szemben szerényen kezdett, de fokozatosan erősödik.

Vitantonio Liuzzi és Narain Karthikeyan a szezonnyitón képtelen volt megfutni a 107 százalékos limitidőt, így egyik HRT-Cosworth sem állhatott rajthoz Melbourne-ben. A lassú indiait Silverstone-tól a tehetséges Daniel Ricciardo váltotta fel, és a gyors ausztrál visszahozta a versenyszellemet a csapatba. Liuzzinak most már egy remek fiatal versenyzőt kell megvernie, de az olasz készen áll a kihívásra.

“Jó volna megverni a Team Lotust, de ez egyáltalán nem könnyű feladat, főleg, ha megnézzük, hol tartottunk Ausztráliában. De a szezon fele után ugyanannyi (nulla) pontunk van, és mi is ugyanúgy próbálunk fejlődni, hogy előrébb lépjünk a konstruktőrök bajnokságában. A megfelelő helyen vagyunk és a megfelelő irányba tartunk” – jelentette ki Liuzzi az Autosportnak.

A Red Bullt és a Force Indiát is megjárt olasz szerint a HRT idei szereplése máris sikertörténet, annak ellenére, hogy a pontszerzéstől még messze van a csapat.

“Szerintem máris sikeres számunkra ez a szezon, de akkor lenne tökéletes, ha sikerülne elérni a legnagyobb célunkat, a konstruktőri 10. hely megszerzését. De mindkét lábbal a földön kell maradnunk és tovább nyomnunk, hogy megmutassuk, versenyképesek vagyunk. Mostantól a szezon végéig gyorsulnunk kell, hogy közelebb kerüljünk a legjobbakhoz.

A szezon elején sokan nem hitték, hogy eljuthatunk eddig, de én mindig igyekeztem pozitív maradni. Jó emberek dolgoznak a csapatnál, a lehetőség megvan bennük. Biztos vagyok benne, hogy ha a helyes irányba dolgozunk, meg lesz az eredménye” – fogalmazott Tonio Luzzi.