F1: Hamilton bukott, de észnél volt 2 Lewis Hamilton a Magyar Nagydíj kvalifikációján nem tudta megfogni Sebastian Vettelt, de a futam rajtja után kemény csatában átvette a vezetést a címvédőtől és jó idei úgy tűnt, hogy megnyerheti a versenyt.

A győzelem végül mégis kicsúszott a kezéből, mivel az eleredő eső miatt átmeneti gumikra váltott, míg a többiek slickeken maradtak. Hamiltonnak három kör után cserélnie kellett, ezután nagyon hajtott, de túlzásba vitte, megpördült, majd az autóját úgy forgatta vissza, hogy ezzel a Force Indiá-s Paul di Restát a fűre kényszerítette, amiért bokszutca-áthajtással büntették.

“Gondjaink voltak a rádióval. Én hallottam a mérnököket, de ők nem hallottak engem, információkat kértem, de nem hallottak. Nehéz volt döntést hozni. Talán valamikor hallottak tőlem valamit, de csak keveset. Hallottam, hogy mondták, hogy esni fog, már csepergett is, ezért esőgumira váltottam. Behívtak, én meg mentem vele. De a gumijaimnak addigra már amúgy is vége volt, szóval talán nem volt a legjobb döntés, de ilyen az autóversenyzés” – magyarázta a futam után.

Hamilton a büntetését sem vitatta, önkritikus volt: “Nagyot hibáztam. A bal elsőm már eléggé elkopott, egy kicsit szélesre vettem a sikánt és megpördültem, ami egyébként nagyon-nagyon ritkán fordul elő. Őszintén bocsánatot kell majd kérnem Paul di Restától. Nem láttam, fogalmam sem volt, hogy ott van. Nem tudom, mi történt pontosan, de büntetést kaptam valamiért, várható volt. Bocsánatot kérek di Restától!”

Bár az ő győzelme elúszott, a mclarenes nagyon örült csapattársa, a 200. nagydíját megnyerő Button sikerének: “Gratulálok Jensonnak. Az egész versenyen keményen rajtam volt és a jobb pilóta győzött ma!”

“Csapatdöntés volt, hogy Lewist intermediate gumikra állítjuk. Esett, a gumijai elfogytak a radar pedig még több esőt mutatott. A fél mezőny ugyanezt tette. Utólag persze világos, hogy másképp kellett volna dönteni, de Lewis így is higgadt maradt, még előzött párat, értékes pontokat szerzett. Mindig győzni akar, de a reakciójából jól látszik, hogy nagyon jól kezelte a helyzetet” – nyilatkozta a verseny leintése után a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh.