Nem hiába maradtak fenn egész éjszaka a Red Bull-csapat szerelői, hisz a munkájuknak meglett a gyümölcse: Sebastian Vettel idén immár nyolcadik alkalommal szerezte meg a pole pozíciót, és újabb sikerével csapata 11-ből a tizenegyedik időmérőt nyerte meg. A világbajnoki címvédő nem rejtette véka alá, hogy edzéselsőségében a mogyoródi pálya hibátlan állapota is szerepet játszott.

“Egyszerűen nem tudok mást mondani, fantasztikus lett a felújított Hungaroring” – fogalmazott Sebastian Vettel, amikor a kvalifikációs tréninget követően Gyulay Zsolt beszélt a Red Bull motorhome-jában a német címvédővel.

“Vettelnek nagyon tetszettek a pályán végzett felújításokhoz. Tényleg jól végezhettük a dolgunkat, ha az aktuális világbajnoknak is ez a véleménye” – jelentette ki büszkén Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Gyulay Zsolt azonban azt sem hallgatta el, hogy a precizitásáról ismert német pilóta azért talált még javítanivalót a mogyoródi ringen.

“Vettel elárulta, ő bizony újraaszfaltozná a célegyenesre fordító kanyart, mert annak állapota hagy némi kívánni valót maga után. Nem titok, éppen a világbajnok által kifogásolt terület lesz a következő, amelyet felújítunk” – fogalmazott a Hungaroring első embere.

Gyulay Zsoltnak egyébként régi kajakos sportmúltja is előkerült a Red Bull-nál tett látogatásnál. No, nem egy régi ellenfele jött vele szemben, hanem Kenny Wallace, aki éppen húsz évvel az ő olimpiai győzelmét követően nyerte meg a pekingi ötkarikás játékok K1 500 méteres számát.

Webber és a honfitárs kajakos

Webber és a honfitárs kajakos

Webber és a honfitárs kajakos


“Itt edzőtáborozom Magyarországon, és örömmel jöttem ki a Hungaroringre, hogy személyesen szurkoljak honfitársam, Mark Webber sikeréért. A futam után még elutazom egy versenyre, de rövidesen visszatérek, hisz Szegeden rendezik idén a világbajnokságot, ahol megszerezhetem az indulási jogot a jövő évi londoni olimpiára” – fogalmazott az ausztrál kajakos világklasszis, aki szerint Webber annak ellenére dobogón végez a magyar futamon, hogy csak a hatodik rajtkockából indulhat.