A 2006 és 2009 között a Ferrari motorokért felelős vezetőjeként dolgozó Gilles Simon az akkor újonnan megválasztott FIA-elnök, Jean Todt felkérésre vállalt hasonló pozíciót a Nemzetközi Automobil Szövetségnél. A francia szakember most elhagyja az FIA-t, hogy az egykori BAR-alapító Craig Pollock cégéhez, a 2014-re új F1-es motorokat gyártani szándékozó PURE-nál vállaljon technikai igazgatói szerepet.

“Ez a kinevezés egy újabb mérföldkő a PURE fejlődésében. Gilles Simonnal kiváló, már bizonyított motortervezőt szereztünk, aki (az FIA-nál) kulcsszerepet vállalt a környezettudatosság F1-be vitelében” – mondta a Jacques Villeneuve egykori menedzsereként is ismert Pollock.

“Az F1 zöldebbé tétele az egyik személyes célom. A 2014-es motorszabályok az eddigi legjelentősebb változást hozzák ebben a tekintetben. Fantasztikus lehetőség és kihívás, hogy én fejleszthetem a PURE motorját – ezzel visszatérhetek a szenvedélyemhez, a motortervezéshez.”  

A Pollock-féle cég jól jár Simonnal, hiszen a mérnök volt az egyik kidolgozója a Jean Todt-féle motorváltási koncepciónak, így pontosan tudja, milyen erőforrással is kell előállnia, amikor az F1-ben bevezetik az 1,6 literes turbós V6-osokat.