Lewis Hamilton a múlt vasárnapi nürburgringi győzelme után duplázni szeretne a Hungaroringen, igaz, az angol is tudja, a McLaren továbbra sem a mezőny legerősebb autója és csapata.

“Mivel a német GP és a magyarországi futam között csak egy hét, pontosabban néhány nap szünet volt, a fejlesztésekre nem maradt időnk, pedig javítanunk kellene többek között az autó egyensúlyán, a rajtjaink sem tökéletesek még és a bokszkiállásainknál is lehetnénk gyorsabbak” – fogalmazott a 2007-es és 2009-es mogyoródi verseny győztese a McLaren telekommunikációs főszponzora által szervezett csütörtöki sajtóbeszélgetésen.

Hamilton azt mondta, 2007-es debütálása óta minden alkalommal versenyképes volt a Hungaroringen, de nem csak ezért gondolja úgy, hogy a magyar futamon megfoghatják a nagyon erősen kezdő, az utóbbi két versenyen kicsit gyengélkedő Red Bullokat.

“A szezon első fele után úgy tűnik, a Red Bull autói a gyors kanyarokban legyőzhetetlenek, ugyanakkor a McLarennek jobban fekszenek a lassú fordulók” – mondta a 26 éves brit pilóta. “A mi autónknak emellett előnye az erős motor és a megbízhatóság, ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy a jelenlegi Forma-1-es mezőnyben a McLaren autóinak a legjobb a hűtése. Látható a fejlődésünk, ugyanakkor azt is tudni kell, hogy a Red Bull eleve előnyből indult az év elején, s ha lassabban is, de tovább javult.”

Hamilton úgy fogalmazott, a konstruktőrök pontversenyét vezető, címvédő Red Bull és vb-győztes német pilótája, Sebastian Vettel egyértelmű fölénye ellenére nem érez motiválatlanságot saját istállójánál.

“Úgy gondolom, hogy a folyamatos munkával egymást erősítjük és motiváljuk, a csapat engem és viszont” – mondta. “Ezzel nincs probléma, sok van még hátra az idényből, s bár Sebastian előnye a pontok tekintetében valóban óriási, van lehetőségünk arra, hogy harcban maradjunk akár az utolsó versenyig.”

A 2008-as bajnok azt is elmondta, nem szokott hozzá az esős időjáráshoz Magyarországon, eddig ugyanis valahányszor itt járt, minden alkalommal napsütés és hőség fogadta.
    
“Ezzel együtt semmi baj az esővel, egyrészt gyerekként Angliában hozzászoktam, másrészt azt sem bánom, ha futam közben esik, olyankor általában jól megy a versenyzés” – tette hozzá.