Nico Rosberg a GP2 első bajnokaként 2006-ban mutatkozott be a Forma-1-ben a Williamsnél. A német lassan már veteránnak számít, idén hatodik idényét gyűri, a hétvégén pedig 100. futamán indul majd. Lassan beéri édesapját, Kekét, aki 114 versenyen indult, igaz, míg az “öreg” 1982-ben a bajnoki címet is megnyerte, a fiúnak még egy futamgyőzelem sem jött össze eddig.

“Magyarországon már a 100. nagydíjam következik, őrületes, hiszen édesapám összesen 114 versenyen indult az egész karrierje során. Szép szám, de a statisztika nem olyan fontos számomra” – mondta a 26 éves pilóta.

“Várom a budapesti hétvégét, ugyanis nagyon szeretem a Hungaroringet, remélem, jobb lesz most, mint 2010-ben, amikor sajnos nem értem célba. Dolgoznunk kell a versenybeállításokon, meg kell néznünk, hogyan lehet még javítani ezen, hiszen a németországi időmérőn már jobb volt az autó, mint előtte – biztos vagyok benne, hogy megint előrébb léphetünk egy kicsit.”

Rosberg mellett egy másik versenyző, Jenson Button is hasonló jubileumig jut, az angol, aki épp Rosberg bemutatkozóévében, 2006-ban nálunk nyerte első versenyét, immár a 200. Forma-1-es nagydíján rajtol majd.

“Mindig öröm visszatérni Magyarországra, hiszen itt nyertem első versenyemet 2006-ban, most pedig egy másik mérföldkövet is ünnepelek vasárnap, ugyanis ez lesz a 200. nagydíjam. El sem hiszem, hogy már összehoztam a két mázsát, mert egy nappal sem érzem magam öregebbnek, mint amikor 2000-ben bemutatkoztam!”

“A nürburgringi idő előtti kiszállás után remélem, hogy itt több szerencsém lesz!” – mondta a mclarenes.

A harmadik ünneplő Fernando Alonso lesz, a spanyol pilóta 29-én, pénteken 30. születésnapja alkalmából vághatja majd fel a tortáját. A ferraris számára is különösen kedves hely a Hungaroring, mert ahogy Button, ő is ezen a pályán szerezte meg első győzelmét még 2003-ban.