A McLaren versenyzői eddig nem akartak egyértelműen nyilatkozni arról, hogy maradnak-e a Wokingban 2011 vagy 2012 után – Jenson Button nem akar hosszú távon gondolkodni és a Ferrari is tetszik neki, Lewis Hamilton pedig mostanában többször a csapat kívánságai ellen dolgozott, nemrég pedig élesen kifakadt a rákényszerített PR-munka miatt.

A rosszul sikerült hazai versenyen, a Brit Nagydíjon az újságírók – igaz, nem a szaksajtó képviselői, hanem a “laikusok” – a csapatfőnököt, Martin Whitmarshot is kikezdték, arról cikkeztek, hogy a korábbi főnök, a mostanra a McLaren utcai autós részlegét fejlesztő-vezető Ron Dennis elégedetlen vele, így az ő helye sem biztos.

A csapat ügyvivő igazgatója, Jonathan Neale szerdán cáfolta, hogy bárki is távozna, mindhárom kulcsszereplővel hosszú távon terveznek.

“Martin fantasztikus munkát végez mind a McLarennél, mind a FOTA (a csapatok szervezete) elnökeként, a legutóbbi versenyig pedig csak mi voltunk képesek küzdeni a Red Bull-lal. Sok mögöttünk lévő csapat élvezi a ránk irányuló sajtótüzet, de szívesen lennének a helyünkben. Szerintem ez csak a médiacirkusz része, amikor a hazai nagydíjon nem hozzuk – ahogy nem hoztuk -, amit vártunk és vártak az emberek, akkor ilyesmi rá a reakció” – magyarázta Neale.

“Martint, Lewist és Jensont is hosszú távon akarjuk itt tartani” – szögezte le.