Vasárnap Siófokon rendezik meg a Red Bull Kart Fight amatőr gokartverseny magyarországi döntőjét. Az országos döntő legjobb 8 versenyzőjét a Red Bull Junior Team jelenlegi növendékei, a Formula Renault 3,5-ben versenyző Jean Eric Vergne és a Formula Renault 2,0 Eurocupban induló Carlos Sainz Jr. készítik fel a mindent eldöntő, végső párharcra. Az első három helyezett profi versenygokartokon mérheti majd össze tudását és saját időeredményét mentoraikkal és a magyar Kiss Pál Tamással a döntő futamot követő extra körökben. Interjú az ifjú Sainzcal.

Milyen érzés ugyanazzal a névvel versenyezni, mint felettébb sikeres édesapád?

Remek érzés, de ahogy tudjátok, édesapám ralipilóta volt, míg én a formaautós sorozatban versenyzem, és a kettőt nehéz összehasonlítani. Emellett, persze büszkeséggel és örömmel tölt el.

Érzel az ő eredményei miatt valami extra nyomást?

Nem, egyáltalán nem. Ő két világbajnoki címet is szerzett, de ahogyan említettem raliversenyzőként, míg én versenypályákon, pontosabban az F1-ben keresem a sikereket. A kettő merőben különbözik egymástól, de szó se róla, én is örülnék, ha kétszeres világbajnoknak mondhatnám magam sportágamban

Mit szólt édesapád, amikor közölted vele, hogy te is a motorsportban képzeled el a jövődet?

Csak annyit mondott, hogy rendben, tegyünk egy próbát, amiben tudok, segítek, de a tehetséget és a végső erőfeszítést neked magadnak kell szolgáltatnod. Többé kevésbé így is történt.

Mi volt a legjobb tanács, amit édesapádtól kaptál pályafutásod során?

Nem tudok egy konkrét tanácsot kiemelni, de rengeteg segítséget ad és mindig nagyon hasznos, amit mond.

Szoktál még gokartozni?

Amikor csak tehetem, elmegyek gokartozni, mert még ma is rettentően élvezem, de az iskola és a versenyek mellett nem sok időm marad erre.

Mit gondolsz a Red Bull Kart Fight sorozatról?

Nagyszerű kezdeményezésnek tartom. A Red Bull ezúttal is lehetőséget biztosít az ifjú tehetségeknek, hogy bizonyítsák tudásukat. A Red Bull neve mindig is szorosan kapcsolódott a motorsporthoz, és  remek ötletnek tartom, hogy a gokartozásba is bekapcsolódtak.

Hányszor jártál eddig Magyarországon? Most jársz először Siófokon?

Több alkalommal is voltam már Magyarországon, mert a Hungaroring egy nagyon híres pálya. Többször versenyeztem és teszteltem már itt, Siófokon azonban ez az első látogatásom.

Mit vársz, mit hoz neked az idei Formula Renault 2.0 szezon?

Szeretném megnyerni a Eurocup-ot és az NEC-t is, ami nem tűnik egyszerűnek, hiszen én vagyok a kategóriában a legfiatalabb versenyző. Remek autó van alattam, biztos vagyok abban, hogy remek évünk lesz, ezért talán nem is olyan elérhetetlen ez a cél.