F1: Barrichello elhagyhatja a Williamst 2 Minden idők legtapasztaltabb Forma-1-es pilótája, az idén 19. szezonját teljesítő Rubens Barrichello a héten arról beszélt, hogy még mindig imádja az F1-et és jövőre is a sportágban akar maradni.

A brazil veterán azonban korábban sem titkolta, hogy elégedetlen az idén igen mély hullámvölgybe jutott Williams teljesítményével, és bár az alakulatnál jelentős személyi átszervezések zajlanak, jövőre pedig Renault-ra cserélik a Cosworth-motorokat, Barrichello egyelőre nem akarja magát elkötelezni a csapat mellett.

“Jó dolog, ha erős motor dolgozik az ember mögött és meggyőződésem, hogy a Renault-val nagyot ugorhatunk előre. De a csapat részéről is meg kell lennie az érdeklődésnek – ahogy részemről meg is van -, és akkor megegyezhetünk. Nem zárom ki a csapatváltás lehetőségét, ha a Williams nem tud ésszerű megoldást ajánlani. De egyelőre nem ez a prioritás” – nyilatkozta Silverstone-ban az olasz Tuttosportnak.

“Ha mások szeretnének leigazolni a jövő évre, a Williams pedig nem tart rám igényt, akkor igen, másfelé is nézelődök majd” – tette hozzá.

A csapat alapító-főnöke, Sir Frank Williams szintén nem akar még biztosat mondani a közös folytatásról.

“Amíg nem hoztunk végleges döntést, semmit sem mondhatok a pilótáinkkal kapcsolatban. Rubenset igen nagyra tartjuk és igazi kincseskamrája az információknak és tapasztalatnak, ezt biztosan nem dobjuk félre könnyen. Azt hiszem, ha jobb autót adtunk volna neki, az élmezőny közelében vagy akár az élen is lehetne. Nagyszerű versenyző” – mondta az angol.