Lewis Hamilton mclarenes szerződése 2012 végig él, de a pilóta jövője az idény egyik legtöbbet emlegetett témája. A 2008-as bajnok idén sem kapott elég versenyképes autót ahhoz, hogy megverhesse Sebastian Vettelt, ez pedig egyértelműen frusztrálja, szeretne végre ő is gyakran nyerni.

“Szívás lenne, ha csak egy bajnoki címet nyerhettem volna, baromi szívás lenne. Úgy érezném, hogy elpocsékoltam az éveket. Sokan mondogatják, hogy a részvétel a lényeg, de nem így van. Győzni akarok, ezért vagyok itt, csak ez érdekel, csak ezért élek. A (bajnoki) második hely még nem olyan szörnyű, de a harmadik, negyedik, ötödik már nem jó” – mondta az angol.

“Persze lehet más oldalról is nézni: lehetnék a Hispaniánál és a 20. helyen vagy hátrébb érnék be, úgy tényleg nem versenyezhetnék” – tette hozzá.

Több brit lap is arról írt a hétvégén, hogy Hamiltonnak már az idei év végén lehetősége lesz elhagyni a McLarent, hogy egy versenyképesebb csapathoz – értsd: a Red Bullhoz – igazoljon, szerződése egyik záradéka szerint csak akkor kötelező maradnia 2012-re, ha ő vagy a csapat bajnoki címet szerez.

Hamilton egyelőre nem mondja, hogy távozni akar a McLarentől, de nem is tagadja, hogy meg kell gondolnia a jövőt.

“Úgy érzem, van még bennem jó néhány csúcsév, de már most is a karrierem jó szakaszában járok. Természetesen minden döntés fontos, mindig feltesszük a kérdést, megnézzük az összes opciót, hogy van-e jobb lehetőség.”

Vettel a Valenciában szerzett legutóbbi futamgyőzelmével Hamilton újabb eredményét homályosította el, már a győzelmek számában – 16-15 az “állás” – is felülmúlta a 3-4 éve az F1 legnagyobb új tehetségének számító angolt. Hamilton szerint a Red Bullban ülve nem csoda a német teljesítménye.

“A bajnoki címet nálam is fiatalabban szerezte meg, törölt a rekordok közül. Remélem, hogy a futamgyőzelmek tekintetében nem húz el nagyon! Egy olyan autóval a pole-ból indulva nem nehéz megnyerni a versenyt. Hátrébb rajtolva már sokkal nehezebb” – mondta Hamilton.

A pilóta átszerződéséről szóló spekulációkra a csapatfőnök, Martin Whitmarsh is reagált, ő úgy látja, hogy Hamilton maradni fog.

“Lewis imádja ezt a csapatot és tudja, hogy az autó képes a futamgyőzelemre. Az elmúlt 10 napban együtt voltunk, elmondta, hogy lelkes és szeretne a csapat tagja maradni. 11 éves kora óta ismerem, nem hiszem, hogy szemtől szembe ilyet mondana, ha nem gondolná komolyan.”