A Williams jelenlegi technikai igazgatója, Sam Michael és az aerodinamikai főnök, Jon Tomlinson még tavasszal benyújtotta lemondását, a két szakember az év végén távozik.

Az idén különösen mély gödörbe került egykori élcsapat a feltámadás reményében már leigazolta főmérnökként a 2007-es kémbotrány egykori mclarenes főszereplőjét, Mike Coughlant, most pedig két újabb kinevezést jelentett be.

Az aerodinamikai főnöki posztot Jason Somerville kapja, augusztus közepétől veszi át elődje munkáját. A mérnök korábban már dolgozott a Williamsnél, 1997-ben a BMW-vel közös Le Mans-prototípus tervezésében vállalt szerepet, majd ’99-től az F1-csapat helyettes aerodinamikai vezetője volt.  A szakember 2003-tól a Toyotához igazolt, majd 2009-től mostanáig a Renault fejlesztésében vállalt szerepet.

Mark Gillan operatív vezető mérnök lesz, azaz a csapat mindennapi műszaki tevékenységeit igazgatja, októberben kezdi a munkát. Gillan 1998-ban a McLarennél kezdte F1-es pályafutását. 2002-ben a Jaguarhoz igazolt, később a Toyota aerodinamikai főnöke lett. A mérnök egyetemen is oktatta szakterületét, az elmúlt években pedig külsős tanácsadóként dolgozott az egyik élcsapatnál.

“A Williams örömmel fogadja Jasont és Markot a csapatnál. Tehetséget, tapasztalatot és csapatszellemet hoznak magukkal. Úgy érezzük, hogy Mike Coughlannel, Jasonnal és Markkal megfelelő műszaki vezetést hoztunk össze ahhoz, hogy a rajtrács elejére való visszakapaszkodáson dolgozhassunk” – mondta az alapító-főnök, Sir Frank Williams.