F1: Vettel Ecclestone-t is hazaküldte 2 Németország

Bild: “A valenciai futamon a tenger, a kék égbolt, a káprázatos jachtok és bikinis lányok voltak a legérdekesebbek. Ja igen, és természetesen a Forma-1 uralkodója, Sebastian Vettel. A német bajnok nemcsak a riválisokat szakította le, hanem az F1 főnökét, Bernie Ecclestone-t is ‘hazaküldte’. A brit már húsz körrel a befutó előtt távozott, annyira egyértelmű volt, ki nyeri a versenyt…”
Frankfurter Allgemeine Zeitung: “Különleges élvezet: Sebastian Vettel idei hatodik győzelmét aratta Valenciában. Ismét megtáncoltatta ellenfeleit, ismét bizonyította klasszisát.”
Frankfurter Rundschau: “Sikertelen bikavadászat Valenciában.”
Stuttgarter Nachrichten: “A Vettel-show féktelenül folytatódik tovább. A világbajnok a nyolcadik futamon hatodik diadalát aratta. Ki állítja meg ezt az embert?”

Nagy-Britannia

The Sun: “Minden a tiéd, Vettel. Lewis Hamilton bedobta a törölközőt. A 2008-as világbajnok elismerte, hogy nincs esélye megállítani a németet, bár a szezon fele még hátravan.”
Daily Mail: “Mindennek vége – Hamilton odaadta a világbajnoki címet Vettelnek.”

Olaszország

Corriere della Sera: “Egy második hely, amely tetszik. A Ferrari Valenciában előrelépett, Alonso Vettel mögött.”
La Stampa: “Vettel verhetetlen, de Alonso is ott volt: a Ferrari egy lépéssel előrébb.”
La Repubblica: “Vettel legyőzte a riválisokat, s ez nemcsak a futamra, a vb-re is vonatkozik. De legalább a Ferrari ezúttal nem választott rossz taktikát.”

Spanyolország

El País: “Fernando Alonso megelőzött egy Red Bullt. Második lett az utolérhetetlen Vettel mögött.”
El Mundo: “Sebastian Vettel egyre érettebb lesz, pilótaként egyre biztosabb, és az utóbbi tíz év legjobb versenyautóját vezeti.”
Marca: “A Ferrari újabb félsikere: Fernando Alonso idei legjobb futamát produkálta, és az egyik Red Bull-ost legyőzte”

Franciaország

Le Figaro: “Vettel a pole pozícióban, Vettel a dobogó tetején: ha néhány héten belül nem változnak a dolgok, a német minden idők legfiatalabb kétszeres világbajnoka lesz – egy rekord, amely mostanáig Fernando Alonsóé.”
L’Équipe: “Vettel egyedül a világ tetején”

Ausztria

Salzburger Nachrichten: “Vettel vasárnap ünnepli 24. születésnapját, s már Valenciában megajándékozta magát.”
Kleine Zeitung: “Az Európa Nagydíj nemcsak a Red Bull és a világbajnok Sebastian Vettel legújabb erődemonstrációja volt, hanem a szezon első iszonyúan unalmas futama is.”
Die Presse: “Fernando Alonso kilenc körön át álmodhatott a hazai győzelemről, a végén azonban ismét Sebastian Vettel diadalmaskodott.”