F1: Az időmérőt ki is hagyhatjuk 2 Jaime Alguersuari idén eddig legtöbbször kikapott csapattársától – bár Kanadában már jól ment -, az időmérőkön nem egyszer ő volt az újonc csapatok pilótái mellett a hetedik Q1-es kieső, helye a Toro Rossónál inogni látszik. A spanyol az Európa Nagydíj kvalifikációján is az első szakaszban búcsúzott, vasárnap a 18. helyről kezdett, de a versenyen tökéletesen végigvitt kétkiállásos stratégiával hozta helyre a szombati szereplést, 8. lett.

“Nagyon örülök az eredménynek, főleg, hogy csak a 18. helyre kvalifikáltam. Egyértelműen kifizetődött, hogy a versenybeállításokra koncentráltunk. Nagyszerű futam volt, szeretnék köszönetet mondani a szerelőimnek, akik kijavították a pénteki edzésen adódott hibákat az autón. Ezzel az eredménnyel jutalmazhatom most őket!” – mondta a fiatal spanyol.

“Bár az időmérőn még mindig nehezen tudom kihozni a maximumot a gumikból, mostanra jobban értem, hogyan használjam őket a versenyen, és ez a legjobb megoldás, hiszen a pontokat a futam végén osztják. Délután végig jó tempót tudtam menni, idén most először voltam teljesen elégedett az autóval, ez pedig kulcsfontosságú volt az eredmény tekintetében. A gumik használata mellett a fejlesztéseink is beváltak, részben ez is magyarázza, miért sikerült jól a verseny.”

A csapatfőnök, Franz Tost is igen elégedetten beszélt Alguersuari teljesítményéről:

“Azt hiszem, legközelebb ki is hagyhatnának a kvalifikációt, megtartjuk a gumikat a versenyre! De komolyra fordítva: a csapat nagyszerű munkát végzett ma Alguersuari kétkiállásos stratégiájával, ő volt az egyetlen, aki pontszerző helyre jutott így. Jaime megmutatta, hogy képes erős versenyt futni, jól rajtolni és utána már az elejétől jó tempót hozni. Az utolsó körökben mutatott védekezése különösen figyelemre méltó volt. Újabb fantasztikus szereplés két héttel azután, hogy Kanadában is nyolcadik lett. A teljesítménye egyre javul, a jövőben is ilyen versenyekre számíthatunk tőle” – méltatta az osztrák az ifjoncot.