F1: Alonso a dobogót célozza a Ferrarival 1
F1: Alonso a dobogót célozza a Ferrarival 2

F1: Alonso a dobogót célozza a Ferrarival

F1: Alonso a dobogót célozza a Ferrarival

F1: Alonso a dobogót célozza a Ferrarival 25
Sebastian Vettel megállíthatatlan: 7. pole-ját szerezte 2011-ben
F1: Alonso a dobogót célozza a Ferrarival 27
F1: Alonso a dobogót célozza a Ferrarival 28
F1: Alonso a dobogót célozza a Ferrarival 29
F1: Alonso a dobogót célozza a Ferrarival 30
F1: Alonso a dobogót célozza a Ferrarival 31
F1: Alonso a dobogót célozza a Ferrarival 32
F1: Alonso a dobogót célozza a Ferrarival 33
F1: Alonso a dobogót célozza a Ferrarival 34
F1: Alonso a dobogót célozza a Ferrarival 35
F1: Alonso a dobogót célozza a Ferrarival 36
F1: Alonso a dobogót célozza a Ferrarival 37
F1: Alonso a dobogót célozza a Ferrarival 38
F1: Alonso a dobogót célozza a Ferrarival 39
F1: Alonso a dobogót célozza a Ferrarival 40
F1: Alonso a dobogót célozza a Ferrarival 41
F1: Alonso a dobogót célozza a Ferrarival 42
F1: Alonso a dobogót célozza a Ferrarival 43
F1: Alonso a dobogót célozza a Ferrarival 44
F1: Alonso a dobogót célozza a Ferrarival 45
F1: Alonso a dobogót célozza a Ferrarival 46
Fotó megosztása:
F1: Alonso a dobogót célozza a Ferrarival 47Fernando Alonso szerint olyan eredmény született az Európa Nagydíj időmérő edzésén, amire ő és csapata, a Ferrari számított. A motorvezérlés szigorúbb ellenőrzése ellenére továbbra is a Red Bull a legerősebb, de a Scuderia már egy szinten van a McLarennel.

“Nem nevezném csalódásnak a kvalifikáción elért eredményünket. Annak ellenére, hogy a csapaton kívül sokan megpróbálták fokozni az elvárásokat (a Ferrarival szemben), mi a csapaton belül pontosan tudtuk, mire számíthatunk. Azzal a céllal jöttünk Valenciába, hogy a McLarennel csatázzunk, és pontosan ezt tettük. Talán jobb lett volna előttük végezni, de így sem rossz, legalább megosztottuk a két McLaren-pilótát” – elemezte a helyzetet Alonso, aki a 4. helyről rajtolhat.

“Szerintem holnap csapatonként eltérő bokszstratégiákat fogunk látni. Az a célunk, hogy a dobogón végezzünk, és erre jó esélyt látok” – tette hozzá a spanyol.

“Jól haladunk a versenyautó fejlesztésével, de aerodinamikai vonatkozásban még messze járunk, ami, ha időben kellene megfogalmaznom, két-három hónapnyi fejlesztést jelent. Nem lesz könnyű ledolgozni a hátrányunkat, de mindent megteszünk, hogy sikerüljön. Én egy percig sem gondoltam, hogy a kisebb szabálymódosítások, amelyeket erre a hétvégére bevezettek [a motorszabályozás ellenőrzésének szigorítása, ami elvileg a Red Bull edzésfölényét csökkentette volna – a szerk.] meg fogják változtatni az erősorrendet. A Red Bull volt és maradt a favorit” – mondta Alonso.

Felipe Massa megint leggyorsabb volt a Q1-ben, de a hajrában megint nem bírt kollégájával, alig egytizeddel elmaradva az 5. rajtkockát szerezte meg.

“Nem volt könnyű időmérő edzés, de a negyedik és ötödik rajthely egyáltalán nem rossz eredmény. Talán a McLarennek sikerült egy kis extra teljesítményt találni a szabadedzés és az időmérő között, a Red Bull pedig erős maradt, ahogy várható volt. De az elmúlt három futamon mi is sokkal versenyképesebbek lettünk, és szeretnénk tovább erősödni. Azért is érdemes fokozni a fejlesztés tempóját, mert a jövő évi szabályok nagyjából ugyanazok maradnak, így a most elvégzett munka előnyünkre válhat a jövőben” – filozofált a brazil, aki idén még nem állhatott fel a dobogóra.