A Pirelli már jó ideje bejelentette, hogy a hétvégi Európa Nagydíjra szuperlágy és idén először bevetett közepes keverékét szállítja, de a gumigyártó a valenciai futam előtt módosított, a szuperlágy helyett a lágyat kapják a csapatok, így kevesebb bokszkiállásra lehet majd szükség.

“Volt már pár fantasztikus utcai versenyünk idén, a Kanadai Nagydíj az év eddigi csúcspontja volt, ezért remélem, hogy Valenciában is ez folytatódik, bár a pályán hírhedten nehéz előzni. A gumikopás valószínűleg igen nagy lesz az aszfalt jellege és a meleg időjárás miatt. A fenti okok miatt a közepes és a lágy keveréket választottuk, amellyel a csapatok a tartósság mellett sokféle stratégiát választhatnak – a két keverék között körülbelül egy másodperc van körönként” – magyarázta a Pirelli motorsportfőnöke, Paul Hembery.

“A fehér PZero gumikon (a közepes keverék) egy kicsit módosítottunk az eredeti specifikációhoz képest, tartósabb lett, hasonlóan ahhoz, ahogy az ezüst PZero (a kemény keverék) esetében is tettük Spanyolországra. A közepes keveréket a Kanadai Nagydíj pénteki szabadedzésén a csapatok már ki is próbálhatták és mi is értékes adatokat gyűjtöttünk” – mondta a szakember.