A Ferrari nemrég leváltotta technikai főnökét, Aldo Costát, a nem túl versenyképes idénykezdet miatt pedig a csapatfőnök, Stefano Domenicali széke is inogni látszik. A különböző sajtótermékekben felmerült már, hogy a Williamstől év végén távozó Sam Michael Maranellóban köthet ki jövőre, de említették már az egykori renault-s Pat Symondsot is a technikai igazgatói poszt várományosaként. Még vadabb spekulációk Domenicali helyére Flavio Briatorét ültetik.

Bár a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo pár hete leszögezte, hogy Felipe Massa állása 2012-re is biztos a csapatnál, az elmúlt időszakban Mark Webbert és Jenson Buttont is emlegetik Fernando Alonso leendő csapattársaként.

A Ferrarinál most elegük lett a pletykákból, megmondóemberük, a Horse Whisperer (kb. lovakkal suttogó) a szokásos – bár a korábbiaknál talán kevésbé elmés és vitriolos – hangnemben igyekezett cáfolni a találgatásokat a csapat oldalán megjelent írásában.

“A bolond idénynek (silly season) nevezzük ezt, még ha az idény szó egyre kevésbé helytálló is, hiszen a jelenség már egész évben zajlik. A piaci zajok bármelyik pillanatban hangosan zengenek, főleg ha a Ferrariról van szó. Akár jól megy a csapatnak, akár egy olyan időszakon megy keresztül, mint most, mindig garantált a siker. És a jelenség már általánossá vált, már minden területre kiterjed. Régen csak a pilótákról szólt, mostanra már a csapatvezetők, mérnökök is kapós témává lettek: mondhatnánk, hogy a ‘világ mind a négy sarkából’ jönnek a hírek, hiszen akik ilyen fantazmagóriákkal állnak elő, azt is elhiszik, hogy a Föld lapos” – kezdte a Horse Whisperer.

“Az ágaskodó ló egyik kedvenc időtöltése az ilyen pletykák figyelemmel kísérése, már csak azért is, hogy lássuk, mennyire kreatívak és fantáziadúsak lehetnek ezek a szakértők. Az elmúlt hetek különösen bőséges termést hoztak több területen is. A mérnököket érintő pletykákat felélénkítették a Scuderia műszaki részlegének átszervezéséről szóló hírek, olyan jelöltek tömegét hozták hírbe, akiktől bármelyik munkaközvetítő sárgulna az irigységtől.”

“De természetesen még mindig a pilótákra irányul a legnagyobb figyelem. Szokás szerint Felipe Massa áll a középpontban. A brazil már hozzászokott ehhez a rituáléhoz, hiszen szinte már azelőtt elkezdődött, hogy betette volna a lábát a csapathoz. Állítólag minden évben lecserélik őt, ennek ellenére még ma is a helyén van. A Felipe leváltására felsorakoztatott jelöltek sora mostanra jó hosszú, de 2011 további új neveket is hozott. Először ott volt Nico Rosberg és most már felírhatjuk Jenson Buttont is. Mondanunk sem kell, hogy ez megint csak locsogás, hogy egy szalonképes kifejezést használjak arra, amit erről gondolok” – szögezte le az álnév mögé rejtőző ferraris.