F1: Button kiáll Hamilton mellett 2 Lewis Hamilton F1-es karrierje kezdete óta számos alkalommal szembesülhetett már azzal a kritikával, hogy túlságosan forrófejű, és az utóbbi időben mutatott produkciói után újra felerősödtek ezek a hangok. A Kanadai Nagydíjon a háromszoros bajnok Niki Lauda egyenesen megállításra érett őrültnek bélyegezte a mclarenest, miután Mark Webberrel majd csapattársával, Jenson Buttonnal is ütközött.

A Hamiltonnal a célegyenesben, védekezés közben összeakadó Button a csapatrádión maga is felháborodottan kérdezte, hogy mit is csinál Hamilton, de utólag megvédte csapattársát.  

“Lewis sokat szerepel a hírekben, de sokszor azért, mert rohadt jó!” – mondta a 2009-es bajnok. “Igazi versenyző, igazi harcos. Én épp ezért akartam ide jönni, azért hogy egy szupertehtséges versenyző, az F1 egyik legjobbja ellen és mellett küzdhessek!”

“Jó dolog vele küzdeni a pályán. Nagyon tiszteljük egymást, idén és tavaly is sokszor harcoltunk egymás ellen, de sosem ütköztünk (eddig). Mindig hagytunk egymásnak helyet, számomra ez nagyszerű dolog.”

“Szóval nem értek egyet azzal, amit Niki mondott. Szerintem (Hamilton) stílusa agresszív, mindig keresi a helyet. Néha bejön neki, néha nem, de mindannyian ebben a cipőben járunk. Ő egyszerűen csak gyakrabban kerül ilyen helyzetekbe” – szögezte le Button.

Az angol azt is elmondta, hogy a verseny után tisztázták az ütközésüket, nem neheztelnek egymásra.

“Természetesen nagyon sajnálom, hogy ütköztem Lewisszal. Van ilyen, megbeszéltük. Ő támadott, ütköztünk, mindketten sajnáljuk. Egy ideig piszkált, mert a csapattárssal sosem szabad ütközni, ez a lehető legrosszabb dolog. De átbeszéltük, igazán jól reagált. Az elsők között gratulált nekem a futam után, ez nagyon jól esett” – mesélte Button, aki immár 16 ponttal csapattársa előtt, a bajnokság második helyén áll.