Bár az orvosok megadták a versenyzési engedélyt a Monacói Nagydíj időmérő edzésén nagyot bukott Sergio Pereznek a Kanadai Nagydíjra, és a mexikói ifjonc vezetett is az első szabadedzésen, de a hétvége további részében már nem vezet.

A délelőtti edzés után Perez nem érezte magát 100 százalékosan, ezért a svájci csapat a csere mellett döntött. Peter Sauber ebédidőben a McLaren-főnökkel, Martin Whitmarsh-sal tárgyalt, kölcsönkérte a tavaly őszig náluk versenyző, de azóta Wokingba visszatért veteránt, Pedro de la Rosát, a második  edzésen már ő kapja a Sauber második autóját. Érdekesség, hogy a spanyol a mclarenes overalljában versenyezhet majd a hétvégén.

A Saubernek természetesen van saját tesztpilótája, a szintén mexikói Esteban Gutierrez, de ő pillanatnyilag Mexikóban is tartózkodik, nem utazott Kanadába.

“Természetesen szerettem volna versenyezni és meggyőződésem volt, hogy rendben vagyok. De úgy tűnik, sajnos nem ez a helyzet. Nagyon csalódott vagyok. Beszéltem a csapattal az edzés után és elmondtam, hogy nem érzem magam 100 százalékosan, még idő kell a felépülésemhez” – mondta Perez.

“Ez a fejlemény meglepett minket, hiszen Sergio alapos vizsgálatokon esett át, először Monacóban, aztán Zürichben és végül az FIA orvosai is jóváhagyták számára az indulást Montrealban. Senki nem gondolta, hogy rosszul lesz. Lehet, hogy egy kicsit túl óvatosak vagyunk, de ha a versenyzőink egészségéről van szó, semmilyen kockázatot nem vállalunk” – magyarázta a csapat tulajdonos-főnöke, Peter Sauber.

“Szeretnénk köszönetet mondani Pedro de la Rosának és a McLarenek, amiért kisegítenek minket!” – tette hozzá a svájci.