2010-ben Mark Webber és Sebastian Vettel nagyjából egyenlően teljesített a pályán, idén azonban a német alaposan elverte az ausztrál veterán, legalábbis eddig. Míg a címvédő hatból öt futamot megnyert, Webber csak két dobogós helyet szerzett.

Vettel fölényének egyik eleme a bajnoki címmel járó megnőtt önbizalom és a folyamatos érés lehet, másrészt viszont az idén érkezett új Pirelli-gumik is szerepet játszanak a két pilóta közti különbségben. Webber ugyan nem szeret kifogást keresni, de Montrealban elismerte, hogy még most sem barátkozott meg az új abroncsokkal.

“Eléggé mások, a versenyzők pedig érzékenyek az ilyen változásokra. Olyan, mintha egy golfozó vagy teniszező lecserélné a felszerelését. Ezen a szinten már az apróságokból kell előnyt kihozni, így az apró változások is nagy különbséget jelenthetnek. Persze a pilóta dolga az alkalmazkodás” – magyarázta az ausztrál, aki azonban bízik benne, hogy hamarosan Vettel szintjén lesz.

“Remélem, hogy folytatódik a lendületem, jönnek a biztató eredmények és remélem, hogy hamarosan meglesz az idei első győzelmem is, hiszen tavaly elég gyakran sikerült nyernem.”

Webber szavai kapcsán az eddig megállíthatatlannak látszó Vettelt is megkérdezték, szerinte mi a kettejük közti különbség oka.

“Szerintem nincs egy konkrét elem, ami elbillenti a mérleget. Az részletek, az apróságok számítanak, amelyek aztán együttesen már jelentős különbséget hoznak” – mondta a német.