A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) múlt pénteken jelentette be, hogy október 30-ra visszahelyezték a Bahreini Nagydíjat a versenynaptárba. Azóta több Forma-1-es pilóta, továbbá az FIA 2009-ben leköszönt elnöke, Max Mosley is aggodalmát fejezte ki a versennyel kapcsolatban, kritizálva a nemzetközi szövetség döntését.  

Rubens Barrichello 1993 óta versenyez az F1-ben. Emiatt, meg a pilóták érdekvédelmi szövetsége, a GPDA elnökeként nagy súlya van a szavának. A Williams versenyzője egy brazil honlapnak így nyilatkozott:

“Szeretném leszögezni, hogy nagyon szeretem a bahreini pályát és a versenyt is. Éppen ezért szeretnék biztosra menni, hogy mindannyian biztonságban leszünk, ha visszamegyünk. Az összes versenyző aggodalmát fejezte ki a GPDA ülésein, mind azt szeretnék, hogy biztonságos legyen versenyezni Bahreinben.”

“Ez a verseny nyilván több utazással, több munkával jár, főleg a csapatok számára. De nekünk, versenyzőknek csak az számít, hogy biztonságban legyünk. A többi nem fontos” – tette hozzá Barrichello.

A Lotus Renault GP vezetője, Eric Boullier valamivel finomabban, de lényegében ugyanezt fogalmazta meg sajtóközleményében.

“A Lotus Renault GP elfogadja az FIA Motorsport Világtanácsának döntését. Valószínű, hogy a döntést még meg fogjuk vitatni a FOTA-n belül, és a megbeszéléseket követően egy részletesebb, közös álláspontot fogunk kialakítani (a többi csapattal). Örömmel megyünk Bahreinbe, egészen addig, amíg a mi, illetve az ott élő emberek biztonságát garantálni tudják” – jelentette ki Boullier.