A Sunday Times tegnap megjelentette a leggazdagabb brit sportemberek listáját, az első tizenegyben hét motorsport-szereplő is van.

Míg az első helyen a számunkra kevésbé ismert egykori klubfocista, a hatvanas évektől sportszer-kereskedelemmel foglalkozó Dave Whelan áll, a második – 125 millió fontos becsült vagyonnal – a nagyon is ismert David Beckham. A harmadik egy egykori ír rögbi-játékos, Sir Tony O’Rielly, az ötödikként a bokszoló Lennox Lewist rangsorolták, de rajtuk kívül csak a versenypályákról ismert személyek jönnek.  

A leggazdagabb közülük Ayrton Senna 1986-os lotusos csapattársa, az 1988-ban Le Mans-t nyerő Johnny Dumfries, aki 110 millió fontos vagyonát elsősorban arisztokrata származásának köszönheti.

A lista 6. helyén az egykori Jordan-, Ferrari- és Jaguar pilóta, az 1999-ben Mika Häkkinen mögött másodikként záró Eddie Irvine áll, 80 millióra becsült vagyonát ingatlanbefektetésekkel szerezte. Mögötte 60 millióval az 1979-es világbajnok, a dél-afrikai Jody Scheckter áll, a volt ferraris az F1-ből való visszavonulása után hadiipari vállalkozásba fogott, később pedig biogazdaságot is indított, amely mára Nagy-Britannia legjelentősebbjei közé tartozik.

A 8. a Benetton és a BAR főnöke, a Subarut WRC-sikerekre vivő Prodrive-főnök, David Richards.

A top10 végén kialakul hármas holtverseny miatt 11 fősre sikerült listán 50-50 millió fonttal (15 milliárd Ft) áll a volt McLaren- és Red Bull-versenyző, a mára a BBC szakkommentátorává vedlett David Coulthard, az 1992-es világbajnok, Nigel Mansell és a 2008-as bajnok, Lewis Hamilton, aki jelentősen gazdagodott az elmúlt évben, ugyanis tavaly még csak 35 millióval jegyezték ugyanebben az összeállításban.

A Sunday Times brit “összgazdagsági” listáján az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone a 23. helyen szerepel, a 80 éves kisember vagyonát 2,5 milliárd fontra taksálta a lap.