F1: A Renault többet is tudott volna 2 A Red Bullok, McLarenek, Ferrarik és Mercedesek mellett a két Renault tette teljessé a top10-et az isztambuli kvalifikáción. Vitalij Petrov a 7., Nick Heidfeld a 9. rajtkockát szerezte meg.

“Nem vagyok teljesen elégedett azzal, ahova kvalifikáltam magam, mert képesek lennénk a hetedik helynél előbb is végezni. Ezzel együtt azért pozitív dolog, hogy mindketten bejutottunk a top10-be és hogy nincsenek műszaki problémáink. Még tovább dolgozunk, hogy holnap az élhez közelebb küzdjünk majd” – mondta az orosz pilóta.

“Nem olyan rossz a 9. hely. Korábban küszködtem, végül a Q2-ben találtam meg a kívánt egyensúlyt és a gumik tapadását. Lehetett volna jobb is az eredmény, az első gumik miatt alulkormányzott volt az autó, de így is jó. A holnappal kapcsolatban bizakodóbb vagyok, tudjuk, hogy a DRS-sel jól lehet előzni, szóval a rajthelynél előrébb is végezhetünk. Általában az autónk versenytempója is jobb, tudjuk, hogy jól szoktunk rajtolni, több helyet is foghatunk” – magyarázta Heidfeld a kvalifikáció után.

A technikai igazgató kevésbé volt kritikus a pilótákkal:

“Szerintem mindkét versenyzőnk jó munkát végzett, a lehető legmagasabbra juttatták az autókat. Elégedett vagyok, jó kiindulás ez egy holnapi jó versenyhez. Sűrű lesz a futam holnap. Láttunk már kétkiállásos versenyeket és háromhoz közelítőket is, de szerintem holnap még több lesz. Láthattuk, hogy a csapatok igyekeztek a kvalifikáción gumikat spórolni. Mindkét pilótánk a tiszta oldalról rajtol, jó starttal az előttünk lévőkkel küzdhetünk majd” – nyilatkozta James Allison.