Michael Schumacher 2010-es F1-es visszatérése nem sikerült valami fényesen, a hétszeres világbajnok a közelében sem járt egykori sikereinek, a veteránt csapattársa, Nico Rosberg is csúnyán elverte az év végi összesítésben.

Sokan úgy gondolták, hogy már az idény végén végleg visszavonul majd, de Schumacher idén is folytatta, azonban egyelőre még mindig nem villant meg a régi nyerőgép. Nemrég maga is azt mondta, hogy “nem nagy élvezet a tizedik helyért hajtani”, ennek ellenére egy friss megszólalásában újra megerősítette, hogy mindenképpen ki akarja tölteni hároméves mercedeses versenyzői szerződését, bízik a javulásban.

“Pont ezért hajtok a Mercedesnél. Persze a 42 éves kor nem ugyanaz, mint a 25… De ki fogom tölteni a hároméves szerződésemet a Mercedesnél, utána pedig a márka képviselőjeként dolgozom majd” – idézte Schumit a német Bunte.

Rosberg is úgy látja egyébként, hogy van értelme “az öreg” maradásának, valóban egyre jobban szerepel:

“Michael nagyon magas szinten teljesít, az eddigi eredményei nem tükrözik, hogy valójában milyen jó. Ahhoz, hogy megverjem, mindent tökéletesen el kell találnom – jóval közelebb van, mint tavaly”  – mondta a Bild am Sonntagnak.