Sebastian Vettel szerint a Red Bullnak tanulnia kell a Kínai nagydíjon elkövetett hibákból. A bikások kétcserés taktikával küldték versenybe a világbajnokot, de Vettel kemény gumijai a futam végére annyira elkoptak, hogy képtelen volt feltartóztatni a frissebb gumikon nyomuló Lewis Hamiltont.  

“Valószínűleg túl görcsösen ragaszkodtunk  a két kiálláshoz, ezért vesztettük el a győzelmet. A középső etapnak hosszabbnak kellett volna lennie, de a kemény gumikon maradtam és nem tehettem semmit Lewis (Hamilton) felzárkózása ellen. Nem volt értelme, hogy feltartsam; arra törekedtem, hogy addig védjem a pozíciómat, ameddig lehet, időveszteség nélkül” – mondta Sebastian a verseny után.

Vettel elmondta: csapata több hibát is elkövetett a hétvégén, de ez természetes, része a tanulási folyamatnak. “Voltak [technikai] problémáink és elkövettünk néhány hibát, de így is második lettem, aminek nagyon örülök. Gratulálok Lewisnak és a McLarennek.  Az eredményből látszik, hogy ha egy versenyen megpróbálsz valami mást csinálni, mint addig, abban benne van a hibázás lehetősége. Ez természetes, és ilyenkor mindig van valaki, aki előtted végez.” 

Christian Horner csapatfőnök vasárnap még kiállt a Red Bull kétcserés taktikája mellett.
“Miután a rajtnál Sebastian kicsit lemaradt és visszaestünk a McLarenek mögé, úgy döntöttünk, kétszer fogunk gumit cserélni. Majdnem bejött, csak négy körön múlt, hogy meglegyen a győzelem, de a végén nem tapadt eléggé a kocsi, hogy védekezni tudjunk” – érvelt a csapatvezető.

Vettel második helye révén tovább növelte előnyét a bajnokságban, jelenleg 21 ponttal vezet a sanghaji győztes, Hamilton előtt. A Red Bull hasonló előnnyel, 20 ponttal rendelkezik a McLarennel szemben a konstruktőrök bajnokságában.