Míg Sebastian Vettel fölényesen gyűjtötte be idei harmadik pole-ját Sanghajban, csapattársa a bajnoki autóval szégyenszemre már a Q1 végén búcsúzott, csak a 18. rajthelyet sikerült megszereznie. Mark Webber a nem működő KERS-re túl sokat vállalt, kemény gumin akart továbbjutni – nem jött össze.

“Nagyon elkeserítő nap. A harmadik edzésen egy (gyors) kört mentem, most meg az első körben kiestem. Egyszerűen nem vagyunk elég gyorsak, megfizettem az árát” – mondta.

A kérdésre, hogy miért nem a gyorsabb, lágy keverékű gumival próbálkozott, Webber elismerte, hogy túlértékelte a lehetőségeit: “Azt hittem, elég lesz a továbbjutáshoz… Kétségtelen, hogy a második szett kemény gumi… Szóval, igen, ez van.”

“Úgy gondoltuk, elég teljesítmény lesz az autóban, hogy a keményen is sikerüljön. A délelőtt látottak mind erre utaltak. De nem lett volna szabad a keményet választani, persze utólag könnyű mondani, hogy hibáztunk és a lágy kellett volna” – nyilatkozta a csapatfőnök, Christian Horner a BBC-nek, hozzátéve, hogy közös, csapatszintű döntésről volt szó.

“Rohadt egy nap mark számára. Délelőtt elektronikai hibája volt, az egész csapat, még Sebastian szerelői is azon dolgoztak, hogy az időmérőre helyrehozzák az autót. Az első köre nem volt túl jó, a másodikon pedig a kemény gumik nem melegedtek fel optimális szintre. Kiesett, van ilyen. Elkeserítő Mark és a csapat számára is, hogy nincs mindkét autónk ott, ahol lehetne.”