A Kínai Nagydíj második szabadedzésére a Mercedes látszólag egészen versenyképes lett, Nico Rosberg csak bő kéttizeddel volt lassabb Sebasian Vettelnél és az 5. idővel záró Michael Schumacher hátránya is fél másodperc alatti volt.

“Ma egy kicsit előrébb léptünk, főképp délelőtt találtunk néhány jó dolgot az autón. Az egyensúly egész jó volt ma, én pedig szeretek ezen a pályán vezetni. Nem igazán tudjuk hol állunk pontosan és hogy mit csináltak a többiek, de a mai menet reményt ad, hogy holnap is jobb lehet a teljesítményünk” – nyilatkozta Rosberg.

“Jó munkát végeztünk ma a sanghaji pályán. A hétvégére változtattunk a munkamódszerünkön, és azt hiszem, meg is lett az eredménye. Főképp a jól megtankolt etapokra koncentráltunk,  úgy tűnik, onnan jobban megtaláljuk a beállításokat, mintha üres tankkal kezdenénk. A hosszabb etapok szerintem jók voltak, ami egyértelmű javulás a két korábbi versenyhez képest. Van még tere a további javulásnak, kíváncsian várom, mit tudunk majd elérni az időmérőn!” – magyarázta Schumacher.