A társaság hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a “Magyar Állam képviseletében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., az Ostermann GmbH Co. KG., és az Arago Befektetési Holding társasági részesedéseinek megfelelően arányosan 654 millió forint összegben” emeltek tőkét.
    
A Hungaroring Sport Zrt. fő feladata, hogy évről évre megrendezze a Forma-1-es Magyar Nagydíjat, amely a Formula One Management Ltd-vel kötött szerződés értelmében 2016-ig biztosított a magyar versenypályán.
   
A közlemény kiemeli, hogy a nemzetközi elvárásoknak megfelelően, a technikai újítások figyelembevételével, az előző években (2003, 2008) jelentős beruházásokra került sor, melyek finanszírozását a társaság aktuális menedzsmentje hitelfelvétellel oldott meg. Ezek törlesztése mellett a Forma-1-es verseny járulékos költségei, az üzemben tartás kiadásai, valamint az előző évek előnytelen pénzügyi gazdálkodása a Hungaroring Sport Zrt. likviditási bizonytalanságához vezetett – hangsúlyozzák.

“A társaság alaptőke emelésének indoka, hogy a Hungaroring Sport Zrt. tőke, illetve likviditási helyzete az elmúlt években folyamatosan romlott, mára kritikussá vált” – olvasható a közleményben.

“A társaság pénzügyi helyzetének rendezése elengedhetetlen és elsőrendű feladatként jelentkezett a 2010 szeptemberében felállt új menedzsment számára. A tulajdonosok egyetértésével a tőkeemelés elsődlegesen a Magyar Nagydíj biztonságos megrendezése, az optimális pályahasznosítás, az üzemben tartás és nemzetközi elvárásoknak megfelelő fejlesztés érdekében történt, amelyekhez a társaság jelenleg nem rendelkezik megfelelő pénzeszközzel.”