F1: Rejtély a Toro Rosso szétesése 2 A sepangi időmérő egyik érdekes meghökkentő pillanata volt, amikor a Q1 közepén Sebastien Buemi Toro Rossója sztriptízbe kezdett és menet közben ledobta a bal oldaldoboz borítását. Baleset szerencsére nem történt, az autó sem sérült komolyan, de a csapatnál a kvalifikáció után nem tudtak magyarázatot adni az esetre.

“Pillanatnyilag fogalmam sincs, hogy az alkatrész nem volt rendesen rögzítve vagy egy tartóelem tört el. Az autó épsége azonban nem volt kérdéses, ezért csak feltettünk egy új oldalborítást és vissza is küldtük a pályára” – mondta az STR technikai főnöke, Giorgio Ascanelli.

Bár ezúttal nem sikerült a Q3-ba kapaszkodni, az olasz szakember így is elégedett volt Sebastien Buemi és Jaime Alguersuari 12-13. helyével.
 
“Örülök, hogy a Force India előtt vagyunk és úgy érzem, Sebastien jó munkát végzett ma délután, ott van, ahol lennie kell, holnap erős versenye lehet. Ma délutánig úgy éreztem, nem hoztunk ki mindent az autó beállításaiból, de délutánra összekaptuk magunkat. Ami Jaimét illeti, ő is jól vezetett. Összefoglalva: a szabadedzésen nem voltunk jók, de a kvalifikáción már igen.”