F1: A sereghajtó állta a szavát 2 Az autót Melbourne-ben az utolsó pillanatokban összeszerelő Hispania pilótái az Ausztrál Nagydíj időmérőjén lassúak voltak, az idén újra bevezetett 107 százalékos szabályt nem sikerült teljesíteniük, a futamon nem indulhattak.

Bár jelezték, hogy Sepang igen nehéz pálya a kvalifikáció szempontjából, a csapatnál bizakodtak, hogy a normálisan végigvitt szabadedzések, pár óra teszt után már sikerülhet a rajtrácsra kerülniük, szombat délután pedig valóra is váltották a fogadkozást.

“Igazán nagyszerű, hogy a 107 százalék alatt vagyunk. Bizonyítottunk, hogy Ausztráliában nem a tempó volt a gond, hanem az időhiány, mi fél napot teszteltünk, szemben a többiek három hónapjával. A következő hónapokban azon kell dolgozzunk, hogy a hátrányt is ledolgozzuk” – mondta Vitantonio Liuzzi, aki szerint még sok van a kiscsapatban.

“Ez csak az első lépés a Hispania számára, jó munkát végeztünk, Ausztrália óta sokat javítottunk az autón. Mndenkire nagyon büszke vagyok. Tegnap és mai is voltak apróbb gondok, de ez normális, ha ilyen kevés idő áll rendelkezésre. Szerintem még javulni fogunk. Jó kört mentem, az eredmény pedig, hogy holnap ott leszünk a rajtrácson.”

Bár a harmadik szabadedzés után talán aggódott Colin Kolles, hiszen akkor Liuzzi és Narain Karthikeyan is kívül volt a 107 százalékon, a csapatfőnök az időmérő után szintén büszke volt az eredményre.

“A versenyre való kvalifikálással teljesítettük a következő lépést. Ez volt a célunk: kvalifikálni és még több kört menni. A gyűlő kilométerekkel egyre jobban kiismerjük az F111-est, a pilótáink egyre többet hoznak ki belőle. Mindketten szép munkát végeztek ma, Tonio jó alapot adott. A továbbiakban erre alapozva tudunk dolgozni. Újra csak szeretném megköszönni a csapatnak a kemény munkát! Most már megvan a következő cél: holnap minél több kört teljesíteni és mindkét autóval célba érni.”