Bár a pole-ról lemaradt, Lewis Hamilton elégedetten nyilatkozott a Maláj Nagydíj időmérője után, és ugyanilyen pozitívan látja a helyzetet Jenson Button, valamint a csapatfőnök, Martin Whitmarsh is.

A McLaren a kvalifikáción egyértelműen bírta a Red Bull tempóját, a Q2-ban Button magabiztosan lett első. Az angol az utolsó menetben már nem gyorsult eleget, csak a 4. rajtkockát szerezte meg, de így sem kesereg, négyesélyesnek látja a holnapi futamot.

“Bárcsak a Q2 lett volna a Q3, de nem az volt! A Q3-ban egy leheletnyivel túlkormányzottabb volt az autóm, de én választottam ezt a beállítási irányt. Az egyensúly elég jó volt, de a gumiknak egy kicsit megártott az utolsó szektorban, így csak negyedik lettem.”

“Holnap élvezetes csata lehet, azt hiszem, sokkal közelebb vagyunk a Red Bulhoz, mint azt sokan várták, mögöttünk pedig nagy leszakadás van, szóval holnap négyen játszhatunk. Melbourne-ben nem rajtoltunk túl jól, remélem, most jobbak leszünk. Nagyon jó a KERS-ünk, remélem, támadhatunk vele az első kanyarban.”

“Várom a holnapot – az időjárás eddig kitartott, ha holnap száraz verseny lesz, elkaphatjuk a Red Bullt” – mondta a 2009-es bajnok.

A csapatfőnök elégedett volt a pilóták teljesítményével, Martin Whitmarsh is csak az esőtől tart valamennyire.

“Mindkét pilótánk nagyszerűen ment ma délután, Lewis csak egytizeddel maradt le a pole-ról, Jenson pedig nagyon kis lemaradással negyedik lett. Egyértelműen bizakodásra ad okot a tempónk, de nincs ebben semmi csoda: a Forma-1 a kemény munkáról szól, ezért szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki Wokingban ezért dolgozik!”

“Úgy gondoljuk, hogy a versenytempónk elég ahhoz, hogy komoly eséllyel küzdjünk a győzelemért, pontosan ez is a célunk. Persze szoros lesz, ez nem kérdés. Mivel a futam délután négykor rajtol, van esély az esőre, hiszen jó néhány napon szakad ilyenkor a héten. De mi a McLennél azt reméljük, hogy nem esik, mert a szárazban is megvan a kellő tempónk.”