F1: Óvatos optimizmus a Red Bullnál 2 A Maláj Nagydíj első szabadedzésén a Red Bull-os Mark Webber hajszál híján 1,7 másodperccel verte a második leggyorsabb Lewis Hamiltont. A délutáni gyakorláson már sokkal szorosabb volt az eredmény: bár újra Webber vitte a prímet, Jenson Button csak öt ezreddel maradt el tőle, Hamilton bő egytizeddel mögötte, de ugyanennyivel Sebastian Vettel előtt zárt.  

“Úgy tűnik, jók lehetünk. Természetesen még a hétvége elején vagyunk, de sokat mentünk a szárazban, az autó megbízható, ami sosem árt, és az összes gumit ki tudtuk próbálni – köztük a Pirelli új keverékét is -, szóval nem rossz a helyzet” – magyarázta a nap végén Webber, aki nem akar sokat belelátni a délelőtti fölényébe.

“Nem jelent sokat. Elég szoros az állás, inkább csak azon múlott, ki volt forgalomban és ki nem, és hogy működött a KERS, de nem rossz azért. Eddig minden jó, valahol az élen vagyok.”

Vettel hasonlóan visszafogottan nyilatkozott a második edzés után:

“Mondjuk úgy, hogy egy szokásos péntek. Nagyjából végigvittük a tervezett programot, és nem volt komoly gond. Sok kört sikerült menni. A gumikopás egészen más, mint Melbourne-ben, nem bírják olyan sokáig, de ezzel mindenki ugyanígy van. Délután nagyon szorosnak tűnt, majd meglátjuk, mi lesz holnap. Sosem lehet tudni, ki mennyi üzemanyaggal ment. Mi nem teli tankkal mentünk végig.”

A Red Bull Melbourne-ben nem vetette be a KERS-t, úgy látták, a megbízhatósági kockázatot jelentő rendszer lehetséges haszna nem érné meg. A sepangi pályán már sokkal fontosabb a berendezés használata, a csapatfőnök, Christian Horner azt nyilatkozta, hogy péntek este hozzák meg a végleges döntést a szombati és vasárnapi használatról.