F1: Alonso nem remél sokat 2 Bár az Ausztrál Nagydíj után a Ferrarinál fogadkoztak, hogy azonnal reagálnak és már Malajziában jobb formában lehet a csapat, a javulás eddig elmaradt, a maranellói pilóták közelében sem voltak az élmenő Red Bullnak és McLarennek.

Fernando Alonso nem épp vidáman nyilatkozott az első nap végén, de kiemelte, hogy Sepangban nem olyan fontos a pole, sok egyéb dolog is beleszól az eredménybe:

“A ma látottak alapján nehéz hétvége elé nézünk, de mindent megteszünk, hogy a leggyorsabbak közelébe kerüljünk. Ma nem alakultak jól a dolgok, küszködtünk az egyensúly megtalálásával, este megnézzük, hogyan javíthatnánk ezen. Amilyen az időjárás és a gumikopás ezen a pályán, sok tényező játszik majd szerepet az első helyekért folyó harcban, nem elég csak a leggyorsabbnak lenni.”

“Délelőtt sokat foglalkoztunk az aerodinamikával, hogy rájöjjünk, mi nem működött Ausztráliában. De ha még gyorsak is lettünk volna ott, akkor is sok munka várna még ránk. Ez még csak az idény eleje – nem vagyunk elég gyorsak a győzelemhez vagy a pole-hoz, de ez nem jelenti azt, bedobjuk a törölközőt. Ellenkezőleg, még jobban kell dolgoznunk, hogy csökkentsük a lemaradásunkat azokhoz képest, akik jobb munkát végeztek nálunk.!”

A 6. idővel záró Felipe Massa szerint száraz körülmények esetén a gumistratégia eltalálása lesz a kulcs.

“Logikus, hogy jobbat vártunk, de meglátjuk, mit tehetünk az autó javítása érdekében holnap délelőttig. Nincs túl nagy tapadás, a gumikopás komoly, ahogy az a második edzés végén is látszott, amikor másoknak is gondjai voltak.”
 
“Ha a futam szárazon zajlik, nagyon nehéz lesz megtalálni a jó stratégiát. A lágy gumik jobbak, sokkal jobban tapadnak és jóval gyorsabbak, de nagy a kopásuk. A kemény lassabb és az elején kiszámíthatóbb, de igazából nem bírja sokkal tovább. Mindenre fel kell készülnünk ezen a hétvégén. Az elmúlt két napban láttuk, hogy az időmérő és verseny időpontjában mindig esik. Ha ugyanez lesz a következő két napban is, bármi megtörténhet.”