Hiába számított a szezonnyitó előtt az egyik favoritnak a Ferrari, az olasz csapat az elvárásoktól jócskán elmaradva szerepelt az Ausztrál Nagydíjon, az időmérőn különösen messze voltak a Red Bull tempójától, de a futam sem hozott erős eredményt.

Melbourne után a csapat természetesen azonnali reagálást ígért, Fernando Alonso pedig úgy látja, hogy a komolyabb frissítések hiánya ellenére is sokkal versenyképesebbek lehetnek már a hétvégi Maláj Nagydíjon.

“Tudjuk, hogy javítanunk kell a teljesítményünkön, de azt is ugyanígy tudjuk, hogy végső soron nem volt olyan katasztrófa az eredmény. Kerül néhány kisebb újítás az autóra, de semmi jelentős, semmi olyan, amire azt lehetne mondani, hogy ez jelenti a kulcsot az előrelépéshez” – írta a Ferrari oldalán a spanyol.

“Úgy hiszem, hogy a saját munkánkra kell koncentrálnunk, rá kell jönnünk, hogyan aknázhatjuk ki a 150 Italia teljes potenciálját, meggyőződésem, hogy még sok van bennünk. Mielőtt azonban elérnénk ezt, nincs értelme jósolgatni arról, hogyan alakul a hétvége. Haladjunk csak napról napra!”

Alonso a hétvége összes napjára jósolt esőről is beszélt, ő maga nem igazán örül a csapadékos időnek.

“Az időjárás gyors és kiszámíthatatlan változásai jócskán megnehezítik és stresszesebbé teszik a pályán végzett munkára való felkészülést. Egyik pillanatról a másikra a napsütés zivatarba fordulhat, minden lehetőségre készen kell állni. Ez nem csak a pilótáknak jelent gondot, az egész csapatra hatással van: a különböző eshetőségek miatt kell B- és C-terv is, sőt néha még D is.”