Bár a Renault nagy bizalommal szerződtette Nick Heidfeldet a sérült Robert Kubica helyére, a veterán német pilóta finoman szólva sem brillírozott a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, eredményét pedig különösen kontrasztossá tette csapattársa, a tavaly még eső-kelő újonc Vitalij Petrov dobogós helyezése.

Heidfeld bízik benne, hogy Melbourne egyszeri botlás volt, a német Sepangban feledtetni szeretné az Ausztrál Nagydíjat.

“Az én szempontomból egyértelműen csalódást keltő volt (Melbourne) – különösen úgy, hogy láttuk, az autóban nagy potenciál van. A célom mindig az, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki a hétvégéből, Melbourne-ben pedig nem sikerült ez. De az ember mindig a következő futamra készül, főleg, ha előtte nehéz versenye volt. A célom most az, hogy feledtessem Ausztráliát, előre tekintek Malajziára” – magyarázta.

A műszaki nehézségekkel és ütközéssel nehezített gyenge hétvége ellenére a csapatfőnök sem ábrándult ki Heidfeldből, Eric Boullier formajavulásra számít a pilótától.

“Nyilvánvalóan jó helyzetben voltunk Ausztráliában és szerintem folytathatjuk is a küzdelmet a nagy csapatokkal. Száz százalékosan bízom benne, hogy Heidfeld magára talál, mert igazi küzdő és versenyző, hatalmas tapasztalattal a háta mögött. Malajziában még elszántabban hajt majd a jó eredményre.”