Balhés páros lenne?

Balhés páros lenne?

A téli tesztek idején a McLaren versenyképtelenségét látva a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner arról beszélt, hogy nem lepődne meg, ha egy napon Lewis Hamilton náluk kopogtatna. A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko a napokban még rátett erre egy lapáttal, amikor azt állította, a 2008-as bajnok mindenképp a listájukon van.

A csapatfőnök Horner mostanra viszont meggondolta magát, tegnap Silverstone-ban már azt állította az újságíróknak, hogy szerinte nem lenne a legjobb Sebastian Vettelt és Lewis Hamiltont egy csapatban tartani.

“Nehéz elképzelni két olyan kaliberű pilótát egy csapatban, mint Sebastian és Lewis. Az ilyesmiből balhé lesz, ahogy Fernando Alonso és Lewis esetében láthattuk. Mi tehát elégedettek vagyunk a felállásunkkal, majd meglátjuk, mit hoz a jövő.”

Horner hangsúlyozta, hogy a mostani Vettel-Webber felállás nem a vélt egyenlőtlenség miatt problémamentesebb.

“A pályafutásuk más szakaszaiban járnak, kiegészítik egymást. 11 év korkülönbség van Mark és Seb között, a 11 évnyi élettapasztalat pedig nagyon értékes. Lewis és Sebastian esetében egy-két év a különbség, mindketten az elején járnak még a pályájuknak.”

A Red Bull-főnök kétli, hogy a következő pár évben komoly téma lehetne Hamilton Red Bullhoz igazolása.

“Lewis egy hihetetlenül tehetséges pilóta, de boldog a McLarennél és mi is elégedettek vagyunk a saját összeállításunkkal. Természetesen ha egyszer szeretne a Red Bullnál versenyezni, nem hagyhatnánk figyelmen kívül egy ilyen kaliberű pilótát, de úgy tudom, sokéves szerződése van a McLarennel, szerintem még jó ideig ott marad.”

“Minden pilóta-csapat kapcsolathoz kétoldalú szándék kell, ezért is működik a mostani felállásunk. Sebastian már 12 éves kora óta a Red Bullhoz tartozik. De ki tudja, mit hoz a jövő, semmit sem szabad kizárni – de ehhez tényleg kölcsönös szándék kellene.”