A téli teszteken kialakult félelmek ellenére a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj hétvégéjén jól szerepeltek a Pirelli abroncsai, a drasztikus kopás elmaradt, a pilóták a versenyt két-három kiállással oldották meg, a sauberes Sergio Perez pedig mindössze egy cserével ért célba.

Bár Melbourne-ben melegebb volt, mint az európai teszthelyszíneken, a hétvégi malajziai verseny egészen más tészta lesz, Bahrein és a Hungaroring mellett az idény hagyományosan forró pályái közé tartozik – a Pirelli is több kiállást jósol.

“Nagyon örültünk az ausztráliai F1-es bemutatkozásunknak, de jól tudjuk, hogy Malajzia már egészen más lesz, magasabb hőmérséklet, nagyobb kopás vár ránk” – mondta a Pirelli motorsportfőnöke, Paul Hembery.

“Végig két-három kiállást jósoltunk Ausztráliára, de azt hiszem, Malajziában valószínűleg három-négyre emelkedik a szám. Úgy mondják, Sepangban sosem az a kérdés, hogy esik-e, csak az, hogy mikor, szóval a vizes gumijaink viselkedése is kulcsfontosságú lesz ezen a hétvégén, kíváncsian várjuk a pályára kerülésüket.”

A gyártó a korábbi ígéretével összhangban a maláj pályára csapatonként két-két szett kísérleti gumit is ad majd tesztelésre péntekre.

“A Pirellinél nem hiszünk az egy helyben állásban, ezért a csapatok a pénteki szabadedzésekre két-két garnitúra kísérleti gumit kapnak. Mivel az év közbeni tesztelés tiltott, így juthatunk több adathoz és visszajelzéshez, valamint a csapatok is ízelítőt kaphatnak abból, mi jöhet később” – mondta Hembery, aki egy másik interjúban arról beszélt, hogy a jövőben az adatgyűjtés megkönnyítésére akár mikrochipeket is építhetnek az abroncsokba.