A hétvégi Maláj Nagydíjon Nick Heidfeld és Vitalij Petrov az eddig látott fekete helyett arany színű overallt visel majd, a versenyzők a Sepangban megszokott hőség miatt cserélnek a meleget elnyelő színről a fényt jobban visszaverő aranyra.

A csapat komoly sikerrel kezdte az idényt Melbounre-ben, Petrov harmadik helye igazi kellemes meglepetés volt, de az orosz a második futamra nem ígér ismétlést.

“Mostanra jobb képünk van arról, hol is állunk az ellenfelekhez képest, de azt hiszem, kell még néhány verseny, mielőtt kialakul a papírforma. Tudjuk, hogy a Red Bull és a McLaren nagyon erős, remélhetőleg mi is a nyakukon lehetünk, de nehéz ezt megmondani.”

Petrov tavaly nem ért célba Sepangban, így idén különösen szeretne jól menni, de arra is figyelmeztet, hogy a maláj pályán nagyon sokféle kihívásnak kell egyszerre megfelelni a sikerhez.

“A nagy kérdést a gumik jelentik, mert eddig sosem mentünk forróságban. Tudom, hogy érkezik néhány új aerodinamikai elemünk, az biztos jó lesz. Szeretem a pályát, de nehéz, mert sokféle különböző kanyar van, nehéz megtalálni az ideális beállításokat. Olyan autó kell, aminek minden fekszik, a gyors kanyarok, a lassú kanyarok és a fékeknek is jól kell működni. De szeretek itt versenyezni és persze az időjárásra is fel kell készülni” – magyarázta az orosz.