Sebastian Vettel kétségtelenül uralta a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj hétvégéjét, a címvédő fölényesen nyerte az időmérőt, majd simán győzött vasárnap délután. Csapattársa, Mark Webber sokkal rosszabbul szerepelt hazai versenyén: a kvalifikáción is csúnya hátránnyal lett harmadik, a futamon pedig csak hatodikként ért be.

Webber a Daily Telegraph-ban vitt rovata friss anyagában arról írt, hogy Melbourne-ben a szokásosnál jóval hosszabb futam utáni megbeszélést tartottak a mérnökökkel, de a felmerült kérdésekre csak Sepangban kaphatnak majd kézzel fogható válaszokat.

“Találtunk néhány jelet az adatokban, de szét kell majd szednünk az autót, mielőtt igazi következtetéseket vonhatnánk le. Csakis akkor tudjuk meg, hogy elromlott-e valami, vagy valami alapvető hibája volt az autónak.”

“Legfőképp a tapadással küszködtem. Ez befolyásolta a Pirellik tartósságát is, nálam sokkal nagyobb volt a kopás, mint Sebnél” – magyarázta Webber, hozzátéve, hogy a csapattárs formája legalább biztató.

“Seb tempója bizonyította, hogy a Red Bull idén megint erős autót épített és a megbízhatóságunk is makulátlan volt.”

Az Ausztrál Nagydíj előtt sokan tartottak a Pirellik drasztikus kopásától, de Melbourne-ben nem fogytak olyan gyorsan a gumik, a sauberes Sergi Perez egy kiállással teljesítette a futamot. Webber elégedett volt az első futamon látottakkal, de arra figyelmeztet, hogy Sepangabn nagyon más lehet a kép.

“Perez igazán lenyűgöző volt, bizonyította hogy a gumi bírja, csak el kell találni.”

“De Sepangban a hőség és a páratartalom miatt eddig ismeretlen területre lépünk. A téli tesztek mind hűvös körülmények között zajlottak Európában, és bár Melbourne-ben melegebb volt, nem is hasonlítható a Malajziában várható körülményekhez. Érdekes lesz!”