F1: New Yorkban versenyezne Vettel 2 Ha megkérnék rá, New York Manhattan negyedébe tervezne ideális Forma-1-es versenypályát Sebastian Vettel. A világbajnok a hivatalos F1-es honlapnak adott interjúban beszélt az elképzeléseiről.

“Teljesen egyértelmű, hogy New Yorkban lenne. Mindenki ismeri a várost, nagyszerű lenne egyszer ott versenyezni! A paddock a Central Parkban lenne, végigdöngetnénk a Fifth Avenue-n, le egészen a Washington Square-ig. Manhattan nem olyan nagy, hogy ne haladhatnánk el az összes nevezetesség előtt” – véli a Red Bull pilótája.

Ha csak egyetlen pályán versenyezhetne életében a valódiak közül, Vettel kicsit gondban lenne. “Vagy Szuzukát, vagy a régi Nürburgringet választanám. Egy-két kifutóterületet meg kellene nagyobbítani, de ezeken a pályákon garantáltan nem unatkoznék” – mondta Vettel.

Ha össze kellene raknia egy versenypályát a meglévő kanyarokból, Sebastian a következőket választaná: “A szuzukai első szektorral kezdeném, aztán jönne a második szektor Spából, végül egy-egy kanyart átvennék Monacóból és Szingapúrból”. Érdekes, hogy Vettel ezek közül eddig csak Szuzukában tudott nyerni, de ott már kétszer is.

Arra a kérdésre, hogy mit változtatna a jelenlegi szabályokon, a világbajnok azt felelte: “V12-es motorokat szerelnék a kocsikba. Ellenzem a négyhengeresek körüli felhajtást. Kivenném inkább a KERS-t és tizenkét hengeres motort tennék a helyére. Az ‘zöldebb’ lenne a mostani motoroknál is!”