David Hunt 1994-ben megszerezte a Team Lotus név használati jogát, majd 2011 januárjában eladta azt az 1Malaysia cégcsoportot birtokló Tony Fernandesnek. A maláj üzletember ezt követően Team Lotus néven jelentkezett be az idei Forma-1 világbajnoki sorozatba.

Tavaly novemberben azonban megjelent a színen a malajziai Proton autógyár támogatását élvező Group Lotus, melynek vezetője, Dany Bahar kijelentette: ők az eredeti Team Lotus csapatnév valódi tulajdonosai. Ezek után borítékolható volt, hogy a bíróság fogja eldönteni, melyik csoport használhatja jogszerűen a legendás nevet.

„Amikor 1995-ben eladtuk a Lotust, ígéretet tettem az elbocsátott dolgozóknak és a rajongóknak, hogy csakis olyan vevő kezébe adjuk, aki méltó a név használatára. Eredetileg azt reméltem, hogy Tony, Din és a Nasa (Fernandes partnerei) megfelelnek ennek a követelménynek” – nyilatkozta Hunt hétfőn a Daily Telegraphnak.

„Bosszant, hogy jóhiszeműen, nagyon keményen dolgoztam a mai bírósági meghallgatás előtt, remélve, hogy Tony [Fernandes] betartja a januári egyezségünket. De ő a tizenegyedik órában – saját bevallása szerint – megváltoztatta a véleményét. Most, hogy olyan sokat tettem a cége jó hírnevéért, megpróbálja újratárgyalni a részleteket, új feltételeket diktál, amit nevetségesnek tartok” – mondta Hunt.   

„Azt akarom, hogy Tony betartsa a szavát, ahogy a megállapodásunkban szerepel. Ha nem így lesz, nem látom az okát, miért támogatnám továbbra is őt a tárgyaláson, ami sajnos nem az utolsó lesz számára, akkor sem, ha most ő nyerne” – fenyegetőzik az eddigi szövetséges.

David Hunt nem árulta el, hogy pontosan mit nem tartott be Fernandes, de ha átáll Dany Baharék pártjára, az kétségtelenül a Group Lotus malmára fogja hajtani a vizet. A Dany Bahar-vezette csoport jelenleg a Renault F1 Team társtulajdonosa.