A londoni legfelsőbb bíróságon ma kezdődik a Lotus név használatát tárgyaló per a sportkocsigyártó Group Lotus és az egykori F1-csapat nevét, a Team Lotust megvásárolt Tony Fernandes-féle kiscsapat között.

A maláj üzletember a hétvégén ugyanolyan elszántan beszélt, mint bármikor, ők nem engednek:

“Tisztázzunk pár dolgot: Valaki alapít egy külön céget, hogy megóvja az autógyárat a versenyzés gondjaitól” – utalt az egykori alapító Colin Chapman által külön kezelt Team Lotusra és Lotus Carsra Fernandes. “A (verseny) cég csődbe megy, David Hunt felvásárolja. 16 évig nem versenyez. A csapatot végül megveszi Hunttól a Naza, Din és Tony.”

“Nem különbözünk Ron Dennistől. Dennis sem maga alapította a McLarent, azt még Bruce McLaren tette. A Group Lotust sem a Proton és Danny Bahar (a sportkocsis Lotus főnöke) alapította, hanem Colin Chapman. Mi a különbség? A Protoné a Group Lotus, a Naza és mi pedig a Team Lotust birtokoljuk” – érvelt a maláj.

“A Lotus Renault igazából egy Renault, ennyi. A McLaren McLaren, nem Vodafone, a Mercedes pedig Mercedes, nem Petronas Mercedes vagy Petronas autó” – utalt a Group Lotus mindössze névadó szponzori szerepére Fernandes.