A Williamshez Nico Hülkenberg helyére szerződtetett GP2-bajnok, Pastor Maldonado pénteken hazája, Venezuela fővárosában, Caracasban tartott F1-es bemutatót. Az eseményen az elnök, Hugo Chavez is ott volt, személyesen biztosította támogatásáról a pilótát: “Minden tőlünk telhetőt megteszünk érted” – mondta Maldonadónak.  

A “mindenbe” egy zsíros szponzori szerződés is beletartozik: a venezuelai állami olajcég, a PDVSA hivatalosan is a Williams szponzora lett. Bár hivatalos bejelentésben részleteket nem közöltek, az üzlet állítólag öt évre, összesen 75 millió dolláros összegre szól.

“A PDVSA nagyon büszke rá, hogy ezen a partnerségen keresztül a honfitársaink nevében támogathatja Pastor Maldonadót. Pastor tökéletesen megtestesíti az országunk szenvedélyét és fegyelmét és a társadalmi egyenlőtlenségek eltörlése iránti vágyát” – mondta a cég egyik vezetője, Julio Gonzalez.

“Nagyon hálásak vagyunk a PDVSA-nak, amiért csatlakozott a csapatunkhoz. A cég jelentős partner, hozzájárulásuk érdemben befolyásolhatja a versenyképességünket. Megtiszteltetés, hogy az összefogásunkat Venezuelában jelentettük be, miközben Pastor a szurkolói előtt mutathatta meg az F1 erejét. Külön megtiszteltetés, hogy Chavez elnök maga is ott volt a bemutatón. A csapat részéről nagyon várjuk a PDVSA-val és Venezuelával való együttműködést, szeretnénk jó eredményeket adni nekik” – kommentálta a szerződést Sir Frank Williams.