A német hatóságok a múlt héten tartóztattak le egy bankárt, Gerhard Gribowskit, aki nem tudott elszámolni 50 millió dollár eredetével. Az eljáró ügyészség gyanúja szerint Gribowski az összeget kenőpénzként kaphatta cserébe azért, hogy 2005-ben akkori saját munkaadóját, a BayernLB bankot megtévesztve adatta el a Forma-1 jogait a mostani tulajdonosnak, a CVC csoportnak.

A megvesztegetést a CVC és személyesen Bernie Ecclestone is cáfolta, sőt a gyanús üzlet után a Gribowskit alkalmazó angol egyenesen perrel fenyegette azokat a sajtótermékeket, amelyek továbbra is összefüggésbe hozzák az üggyel.

Úgy tűnik, a német Sternt ez nem hatotta meg, a hetilap mai számában megjelent tényfeltáró riportjuk szerint ugyanis Gribowski igenis Ecclestone-tól kapta a pénzt, pontosabban a Bernie két lányáról – Petra és Tamara – elnevezett cég, a Petara fizette ki neki.

A lap hozzáteszi, hogy az 50 milliós tanácsadói szerződéseket elnyerő GG Consultingot, azaz Gribowski cégét 2006-ban egy nappal azután alapították, hogy a német Ecclestone cégében igazgatótanácsi tagságot kapott.