A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko egyáltalán nem tagadja, hogy a Ferrari igyekszik minél több embert elcsábítani tőlük, köztük a 2011 végén lejáró szerződésű Sebastian Vettelt is. Az osztrák szakember egy újabb interjúban azt állította, hogy a maranellóiak mellett mások is udvarolnak a világbajnoknak.

“Természetesen a Mercedes is. Bár tudják, hogy Sebastiannak szerződése van velünk, ők is eléggé érdeklődnek” – nyilatkozta a Kleine Zeitungnak, megerősítve azt is, hogy a pilóta szerződése 2011-ben jár le, de a csapatnak opciója van 2012-re is. “Már tárgyalunk is a 2011 utáni időről.”

A Mercedes motorsport-igazgatója, Norbert Haug azonban cáfolta, hogy a német gyártó Vettelre hajtana:

“Michael Schumacher és Nico Rosberg személyében pontosan azok a pilótáink, akiket akarunk” – szögezte le a DPA hírügynökségnek a német, hozzátéve, hogy nem titok, hogy jó kapcsolatot ápol Vettellel, de hiba lenne ebből távolabbi következtetéseket levonni.

“A motorozás Schumacherje”, Valentino Rossi egyébként úgy gondolja, hogy a Mercedesnek talán érdemes lenne a pilótapiacon nézelődni, ugyanis a Doktor szerint Schuminak már valószínűleg nem terem sok babér az F1-ben, “szinte lehetetlen”, hogy a német veterán újra győzzön.

“Michael nem adja a fel a visszatérést, és reméli, hogy hozza majd a kívánt eredményeket, de ahogy már mondtam, nagyon nehéz dolga lesz” – magyarázta a Ferrari és a Ducati közös sajtóhetén, a Wrooomon az olasz.