A német hatóságok a múlt héten tartóztatták le Gerhard Gribowskit – az ügyészség szerint a bankár egykori munkaadóját, a BayernLB bankot megtévesztve vette rá, hogy eladja a CVC csoportnak a Forma-1 jogaiban bírt résztulajdonát, amiért végül 50 millió dollárt kaphatott hálapénzként.

Az F1 jogait ma birtokló CVC cáfolta, hogy ők fizettek volna Gribowskinak és a korábban vele dolgozó Bernie Ecclestone is tagadja, hogy ilyesmi történt volna.

“A német lapok spekulációi és az ügyészség gyanúja hamis. Ez nonszensz. Nem vesztegettem meg, semmi közöm a Gribowski-féle kifizetésekhez. Nem is tudom, miért kellett volna fizetnem neki. A tárgyalásokon az én oldalamon állt, nem kellett meggyőznöm” – nyilatkozta az angol a Bildnek.

“Nem tudom, honnan szerezte az 50 milliót. A Delta Topco (az F1 anyacége) igazgatósági tagjaként csak egy kis összeget keresett. Tudom, hiszen én voltam a vezérigazgató. Talán az érintett bankokat kellene megkérdezni.”

“Ha a CVC azt állítja, hogy nincs köze a pénzhez, akkor mindenki elhiheti, hogy ez így igaz. Garantálom. Ha a német lapok azt írják, hogy nekem közöm volt ehhez, akkor beperelem őket!”