A Deadline.com filmes blog szerint hollywoodi játékfilm készülhet az 1976-os F1-bajnok, az 1993-ban elhunyt James Hunt életéből.

Az 1976-os Japán Nagydíjon Niki Lauda kiszállása után a bajnoki címet megszerző Hunt pályafutása és élete valódi filmalapanyag: a McLarennel a csúcsig jutó angol a sportág történetének talán legnagyobb hedonistája volt.

A szőke, csibészes mosolyú pilóta több száz nőt vitt ágyba, pólóin, sőt versenyoverallján is büszkén hirdette, hogy a szex a bajnokok reggelije. “Ebédre”, “vacsorára” mást is fogyasztott: ma már nehéz felfogni, de Hunt közvetlenül a futamgyőzelem utáni pillanatokban is a legnagyobb könnyedséggel gyújtott rá és bontott egy doboz sört, az autóversenyzés és a lepedőakrobatika mellett az alkohol- és kábítószer-fogyasztásban is bajnoki mércével teljesített.

A versenyzéstől való visszavonulása után a BBC szakkommentátoraként dolgozott, a legendás Murray Walker kiváló humorú, jó kollégaként jellemezte őt, de azt sem titkolta, hogy Hunt a versenyközvetítések alatt is legurított egy-két üveg bort.


A sors fintora, hogy az addig playboyként élő Hunt alig 45 évesen épp akkor hunyt el szívrohamban, amikor kezdett megszabadulni káros szenvedélyeitől és megkérte barátnője kezét, aki mellett meg akart állapodni.

A pilóta életrajzát nemrég írta és jelentette meg James Rubython, a kötet filmes jogait pedig a Steven Spielberg-féle Dreamworks stúdió vette meg. Állítólag már színészt is találtak a címszerepre: Huntot egy fiatal angol, a 20 éves Alex Pettyfer alakíthatja.